Home > Discuții > Rottentomatoes.com a inchis comentariile la The Dark Knight Rises

Rottentomatoes.com a inchis comentariile la The Dark Knight Rises

Mi-a ajuns ieri pe la urechi că celebrul site de filme Rottentomatoes.com a blocat comentariile userilor pentru cel mai așteptat film al verii, The Dark Knight Rises. Așa că am survolat puțin internetul ca să aflu și eu ca tot omu ce i-a determinat pe nebunii ăia să ia o astfel de decizie, mai ales că, personal, intru destul de des pe site-ul lor.

Ei bine, ca s-o iau de-a fir-a păr, scandalul a-nceput imediat după ce-au apărut  pe rottentomatoes.com primele două review-uri negative la The Dark Knight Rises. Criticii de film Marshall Fine și Christy Lemire au catalogat producția lui Nolan ca fiind un dezastru de proporții, iar verdictul lor a distrus scorul până atunci perfect a peliculei (de la 100% a ajuns undeva pe la 85%).

Represaliile fanilor înfocați ai lui Batman n-au întârziat să apară. În câteva zile, comentariile la opiniile celor doi critici trecuseră bine de cifra 1000,  majoritatea dintre acestea conținând înjurături și chiar amenințări cu bătaia sau cu moartea la adresa celor care, vezi domne, “ar fi făcut praf ratingul până atunci perfect al filmului lor favorit”.

Văzând că nu poate opri avalanșa de postări, editorul șef al site-ului, Matt Atchity, n-a avut de ales și a închis comentariile la ultimul film din franciza Batman. “În momentul în care observ că utilizatorii au întrecut măsura, nu pot decât să închid secțiunea de commenturi. Ceea ce am și făcut” – a comentat el această situație, pe cât de serioasă, pe atât de hilară.

Probabil că aici a ajuns lumea în care trăim. Nu mai ai voie să-ți spui părerea despre un film, cu atât mai mult cu cât meseria ta de critic te obligă să faci asta, că vin unii nenorociți și te-njură sau te amenință cu cafteala sau, mai rău, moartea. Câteodată, mă gândesc că poate ar fi bine să se adopte o lege în genul ACTA una care să fie aplicată special acestor dobitoci care nu sunt în stare să se abțină de la jigniri sau amenințări atunci când se folosesc de avantajele internetului.

Să-i descopere mascații și să le salte fundul ăla obosit din fața tastaturii pe care oricum nu o folosesc la nimic bun.

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment